Varenda unge

En blogg som stödjer Unicef i deras arbete för varenda unge

Tips till dig som vill engagera dig

Publicerad 2014-02-28 13:12:00 i Allmänt,

 
UNICEF/Josh Estey
 
Den här lilla pojken vaccineras mot mässling i Indonesien. Varje dag dör 320 barn av denna sjukdom och vaccinet är det enda skyddet mot sjukdomen, vilket gör detta till en oerhört viktig tillgång. Jag kämpar för att alla behövande barn ska få tillgång  till detta. Vill du också det?
 
Du kan hjälpa till genom att skänka en gåvabli världsförälder eller handla i gåvoshoppen.
 
Vill du inte bidra med pengar så finns det självklart andra bra sätt att engagera dig via! till exempel genom att starta en egen insamling och dela min och andras insamlingar på sociala medier såsom Facebook och Twitter så att vi kan sprida budskapet ännu längre! 
 
 

Tack till alla fantastiska medhjälpare!

Publicerad 2014-02-28 12:08:00 i Allmänt, medhjälpare, påverka,

Tusen tack till alla som hittills har stödt min insamling! vi är nu uppe i hela 1150kr som går direkt till alla behövande barn runt om i världen. Fantastiskt bra jobbat!
 
Nästa mål blir 1500 kr, som räcker till hela 793 mässlingsvaccin. 
 

Kämpa för varenda unge!

Publicerad 2014-02-26 17:19:00 i Allmänt, påverka,

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad.

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller "facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.

Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!

UNICEF/Kate Holt
 
Många barn i Etiopien har förlorat en eller båda sina föräldrar.
 
 

Om

Min profilbild

Therese Davidsson Pajala

Jag jobbar som face-to-face värvare i Stockholms street-team på Röda Koset och jag vill göra skillnad. Denna blogg har jag i samarbete med Unicef för att göra framtiden bättre för varenda unge. Vill du också det? skänk gärna en gåva till min insamling: http://unicef.se/egna-insamlingar/forbattring Följ mig på twitter: https://twitter.com/tdavidsson

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela