Varenda unge

En blogg som stödjer Unicef i deras arbete för varenda unge

Värvare

Publicerad 2014-03-29 16:49:00 i Allmänt, påverka, röda korset, värvare,

Jag vet att detta inte har något med Unicef att göra men jag måste få ur mig detta ändå.
 
Efter mina första veckor på Röda Korset måste jag säga att det är svårt att inte älska vad organisationen gör och det känns suveränt att vara delaktig i det gymma arbete som vi faktiskt gör! 
 
Jag arbetar som face-to-face värvare i Stockholms street-team för Röda Korset i tre veckor nu. Hittills har det gått bra och jag verkar ligga på en bra nivå enligt vårt datasystem som räknar på antal värvader per arbetad timme. Jag har träffat många trevliga människor som jag haft intressanta samtal med och en del av dem har jag lyckats värva som månadsgivare. Andra har varit lite negativare inställda men det får man ta - alla har vi olika åsikter.
 
Så här fin utsikt hade man på lunchen igår när vi patrullerade vid Mariatorget:
 
 
Samma dag fick även jag och en kollega representera Röda Korset i TV4:as nyhetssändning vilket var oväntat men ändå kul.
 
Jag trivs otroligt bra i mitt team med grymt duktiga och sköna kollegor! Heja Röda Korset!
 
 

"Kriget i Syrien skonar inga barn"

Publicerad 2014-03-14 23:41:00 i Allmänt, Syrien, krig,

Så lyder en titel på en artikel från SvD den 12 mars 2014, som visar att under det senaste året har lidandet för Syriens barn ökat explosionsartat. Syrien är en av jordens farligaste platser för barn och under tre års krig har över 10 000 barn dödats, och en miljon nås fortfarande inte av hjälp. 
 
Urdrag ur artikeln:
 
"En ruggig del av rapporten är uppgifter om att barn och gravida kvinnor är direkta måltavlor i konflikten. Vittnen har rapporterat om hur barn och även spädbarn dödats av krypskyttar, eller fallit offer för summariska avrättningar eller tortyr. Denna trend uppmärksammades först av den brittiska läkaren David Nott i Aleppo 2013. Han såg barn komma in med skador till sjukhuset som visade att de beskjutits direkt av krypskyttar."
 
"En trend som också beskrivs är rekryteringen av barnsoldater. Pojkar så unga som tolv år tvångsrekryteras för att delta i regelrätta strider, eller tvingas jobba som vakter eller vapensmugglare. Alltfler flickor drivs även in i barnäktenskap av desperata föräldrar. Var femte syriska flicka i Jordaniens flyktingläger tvingas nu in i äktenskap, enligt rapporten.  Tiotusentals barn tvingas växa upp alldeles för tidigt – om de ens överlever, konstateras det."
 
Hela artikeln kan läsas här
 
Detta är oerhört skrämmande och måste få ett slut! Stöd Unicef i deras och våran kamp mot barns rättigheter! 
 
 

Kriget måste få ett slut!

Publicerad 2014-03-13 12:49:48 i Allmänt, Syrien, krig,

Konflikten i Syrien har nu pågått i över tre år. Tre år av våld och lidanden. Det måste få ett slut. Enligt en ny rapport från UNICEF har antalet barn som drabbats av konflikten fördubblats och 5,5 miljoner barn lider nu av krigets följder. Rapporten vänder sig till världssamfundet och vädjar om en rad insatser. Jag ställer mig bakom varenda en. 

  • Våldet måste få ett slut
  • Omedelbart tillträde till de stängda områden där en miljon barn finns
  • Barnen måste skyddas från utnyttjande och våld
  • Barnen måste få utbildning
  • Rehabilitering och psykologiskt stöd till barnen
  • Stötta angränsande länder så att de bättre kan ta hand om flyktingarna och lindra de sociala och ekonomiska effekterna konflikten medför för familjerna.

Hjälp barnen i Syrien, ge en gåva nu.

Länka gärna till vår insamlingssida med följand url: http://unicef.se/ad/7592B5?target=/ge-pengar/katastrofhjalp-till-syrien

Om

Min profilbild

Therese Davidsson Pajala

Jag jobbar som face-to-face värvare i Stockholms street-team på Röda Koset och jag vill göra skillnad. Denna blogg har jag i samarbete med Unicef för att göra framtiden bättre för varenda unge. Vill du också det? skänk gärna en gåva till min insamling: http://unicef.se/egna-insamlingar/forbattring Följ mig på twitter: https://twitter.com/tdavidsson

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela