Varenda unge

En blogg som stödjer Unicef i deras arbete för varenda unge

"Kriget i Syrien skonar inga barn"

Publicerad 2014-03-14 23:41:00 i Allmänt, Syrien, krig,

Så lyder en titel på en artikel från SvD den 12 mars 2014, som visar att under det senaste året har lidandet för Syriens barn ökat explosionsartat. Syrien är en av jordens farligaste platser för barn och under tre års krig har över 10 000 barn dödats, och en miljon nås fortfarande inte av hjälp. 
 
Urdrag ur artikeln:
 
"En ruggig del av rapporten är uppgifter om att barn och gravida kvinnor är direkta måltavlor i konflikten. Vittnen har rapporterat om hur barn och även spädbarn dödats av krypskyttar, eller fallit offer för summariska avrättningar eller tortyr. Denna trend uppmärksammades först av den brittiska läkaren David Nott i Aleppo 2013. Han såg barn komma in med skador till sjukhuset som visade att de beskjutits direkt av krypskyttar."
 
"En trend som också beskrivs är rekryteringen av barnsoldater. Pojkar så unga som tolv år tvångsrekryteras för att delta i regelrätta strider, eller tvingas jobba som vakter eller vapensmugglare. Alltfler flickor drivs även in i barnäktenskap av desperata föräldrar. Var femte syriska flicka i Jordaniens flyktingläger tvingas nu in i äktenskap, enligt rapporten.  Tiotusentals barn tvingas växa upp alldeles för tidigt – om de ens överlever, konstateras det."
 
Hela artikeln kan läsas här
 
Detta är oerhört skrämmande och måste få ett slut! Stöd Unicef i deras och våran kamp mot barns rättigheter! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Therese Davidsson Pajala

Jag jobbar som face-to-face värvare i Stockholms street-team på Röda Koset och jag vill göra skillnad. Denna blogg har jag i samarbete med Unicef för att göra framtiden bättre för varenda unge. Vill du också det? skänk gärna en gåva till min insamling: http://unicef.se/egna-insamlingar/forbattring Följ mig på twitter: https://twitter.com/tdavidsson

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela